WELKOM OP ONZE SITE

Eventjes iets over ons 

Waarom we zijn begonnen met fokken heeft meerdere redenen.

We dachten net zoals anderen vroeger altijd dat fokken vooral leuk was, maar het leek ons gewoon vooral genieten. Met die insteek zijn we dus ook in eerste instantie gaan begeven in het fokkerswereldje. 
we zijn ons  gaan verdiepen  (toen bleek dat ons meisje geschikt was voor de fok) en we hebben  contact gezocht met een  andere fokker Janny van Os om zo meer te weten te komen over wat het precies inhoudt. we zijn  ook erg goed begeleid/gecoacht door haar die ook aanwezig was bij de eerste bevalling van onze Sterre en zo zijn we eigenlijk langzaamaan het wereldje in gekomen.
Ons eerste nest was dus echt meer een ervaring, niet zozeer met enkel en alleen het doel om een pupje te houden). De achterliggende gedachte bij dat nest was meer dat we onze meid zo een geweldig karakter vond hebben en dat we hoopte met de juiste lijnen daartegenover ditzelfde karakter in het ras door te fokken (en zodoende andere blij te maken met zo een geweldig pupje).

We vinden het gewoon geweldig om te doen ook al zitten er natuurlijk ook mindere kanten aan. Voor ons is echter wel het allerbelangrijkste dat de hond waarmee we fokken  hier wel geschikt voor is en dus aan al onze eisen voldoet.  Maar we denken dat iedere fokker iets eigens brengt in zijn/haar ras en we denken dat wat we te bieden heb toch wel wat verschilt met wat andere fokkers van dit ras aanbieden. we hoopen dus ook dat dit uiteindelijk het geval zal zijn.

Ons voornaamste reden dat we fokken is dus eigenlijk omdat we het allereerst een groot plezier vinden  om te doen en ten tweede graag andere blij wil maken met wat we doen. En dat doe je via goed fokken is ons mening. we hebben  bepaalde verwachtingen van de pups die we fokken  (en tot nu toe hebben de pups deze verwachtingen ook altijd dubbel en dwars waar gemaakt) en hoopen we dat de nieuwe puppyeigenaren met onze pupjes een 'cadeau voor het leven' geef. Een kleintje waarvan ze jaren zullen genieten en wellicht ook mee zullen uitblinken . Maar bovenal een maatje met een goede gezondheid en een leuk karakter. Dat is waar we het voor doen. Een van de leukste dingen is dus ook om jaren later nog te horen van mensen hoe blij ze zijn met hun pup en hoe goed hij/zij het doet in het gezin!
Het leuke contact wat we hebben met de pupkopers heb is eigenlijk een bijkomstigheid die we van tevoren niet eens zozeer had verwacht/goed hadden ingeschat maar we zijn dolblij dat dat ook nog aan de orde is. we hebben er echt erg goede vrienden bij gekregen door het fokken wat we doen die zich in hetzelfde wereldje begeven wat het plannen/fokken alleen maar nog leuker en specialer maakt.