Met veel eigenaren hebben we ik contact via whatsApp of per mail. Ik krijg filmpjes of foto’s en updates over hoe het gaat. Maar ook met een aantal spreek ik nog met regelmaat af en
veel van mijn lieve vriendjes zie ik dus nog terug. En dat is heerlijk en dan weet ik ook weer heel goed waarom we ook al weer honden fokken . Daarbij hebben we jaarlijks een reünie en daar genieten we echt van. Als je de herkenning ziet bij de honden bij ons als gezin en de herkenning tussen mijn eigen honden  is zo iets moois. Het is heerlijk de honden gelukkig en blij terug te zien en weer even met de eigenaren bij te praten. Ik heb eigenaren die vrienden zijn geworden. Sommige honden komen logeren als de baasjes op vakantie gaan en de honden niet mee kunnen.

Vaak zeggen mensen tegen mij “ik zou het niet kunnen fokker te zijn, ik zou alle honden willen houden en zou geen afstand meer kunnen doen.”
Natuurlijk is het moeilijk om afscheid te nemen maar door ons uitgebreide selectie van nieuwe baasjes weet je zeker dat de honden op een goede plek komen waar ze gelukkig zullen zijn.
Het afscheid is moeilijk maar als je dan na een dag hoort dat het goed gaat en je na een tijdje als de hond helemaal is gewend hoort en ziet (want ik krijg foto’s/filmpjes en ga vaak na een tijd langs om weer even te zien hoe het met ze gaat in hun nieuwe leven) hoe gelukkig de honden zijn in hun nieuwe leven is het het allemaal zo ontzettend waard. Je ziet vaak dat ze echt op hun plek zitten bij hun nieuwe baasje(s). Daar krijg ik elke keer weer een geluksgevoel van. Daar kan het verdriet bij het afscheid niet tegen op.

Het is zo dat je heel veel terug krijgt als je een hond in huis neemt.
Sommige zie je weer. En andere die om wat voor reden dan ook afgestaan zijn door hun baasje, geven je na een paar dagen wennen zoveel vertrouwen en liefde. Met elke hond bouw je weer een band op en dat is een geweldig iets.
Natuurlijk moet je je wel realiseren dat er ook veel werk en geduld nodig is om honden om goede honden te fokken.

Reunie