Het karakter van de Goldendoodle is vergelijkbaar met die van de golden retriever en poedel. Intelligent, welwillend, goed te trainen, op mensen gericht, vriendelijk naar andere honden. Het zijn honden met een gematigde hoge energie. Net als de rassen van de ouders

Een Goldendoodle is een kruising tussen een golden retriever en een poedel. Vanwege de hoge intelligentie van beide honden is de Goldendoodle een intelligente hondensoort. De naam Goldendoodle is ontstaan  door een combinatie van “Golden” van de golden retriever en “Doodle” zoals in labradoodle.

 

De Goldendoodle wordt meestal gefokt als gezinshond. Soms worden ze ook gefokt om te dienen als blindegeleidehonden, therapiehonden en andere vormen waarin een hond tot hulp kan zijn.


Veel mensen nemen een Goldendoodle omdat ze een golden retriever te gek vinden, maar liever een hond hebben  die niet zoveel haar verliest.  Ook kiest men soms voor een Goldendoodle vanwege een vermindere kans op een allergische reactie.

Niet alle Goldendoodles nemen het verlies van weinig haren over van de poedel. Ze verliezen wel minder haren als een golden retriever, maar het varieert van hond tot hond hoeveel of hoe weinig haar ze verliezen.

 

Goldendoodles zijn ook uitstekende  zwemmers.

Goldendoodles variëren van grootte, type vacht en kleur omdat ze een mix zijn van pure rassen.